PETRA OLDENGARM

Directeur

Cyberveilig Nederland

In gesprek: hoe creëer je een stappenplan om Responsible Disclosure daadwerkelijk te regelen?

Petra Oldengarm gaat het hebben over het uitdragen van Responsible Disclosure opgenomen in de gedragsregels van de vereniging Cyberveilig Nederland. Responsible Disclosure helpt organisaties IT-kwetsbaarheden verminderen en verhelpen. Maar wat gaat er allemaal aan een Responsible Discosure vooraf?
Het op een website plaatsen van een tekst dat meldingen van kwetsbaarheden welkom zijn is zo geregeld. Cruciaal is het succesvol opvolgen van deze meldingen. Dat blijkt in de praktijk echter lastig. Daarom werkte Cyberveilig Nederland samen met enkele leden en Chris van ’t Hof aan een stappenplan en stroomschema zodat Responsible Disclosure voeren ook daadwerkelijk goed is geregeld. Tijdens HSB gaan Chris van ’t Hof en Petra Oldengarm in gesprek over hun aanpak.

Petra Oldengarm
Petra Oldengarm is directeur van de in mei 2018 opgerichte brancheorganisatie Cyberveilig Nederland: dé belangenorganisatie die zich inzet voor een optimaal ondernemingsklimaat voor cybersecurity bedrijven in Nederland. Cyberveilig NL brengt transparantie aan in de sector door de ontwikkeling van een gedragscode en keurmerk. Cyberveilig NL neemt actief deel aan het publieke debat en ziet cybersecurity niet alleen als een risico, maar juist ook als een kans om Nederland te positioneren als een land dat veilige producten en diensten voortbrengt. In gesprek met de overheid en andere strategische partners wordt de kennis en kunde van het cybersecurity werkveld ingezet voor het grotere belang. Dit alles zorgt ervoor dat Cyberveilig NL de zichtbaarheid en impact van onze sector vergroot.