BILL BINNEY

Retired NSA

Co-founder Pretty Good Knowledge

HSB18 - Bill Binney

De werkwijze van de NSA

9/11 maakte een abrupt einde aan de glansrijke carrière van Bill Binney bij de NSA (National Security Agency). Reden: hij was het oneens met de manier waarop de NSA gevoelige informatie van burgers verzamelde en analyseerde. Bovendien had Binney samen met zijn collega Kirk Wiebe met hun (goedkopere) analysesysteem de aanval op de Twin Towers zien aankomen. Met deze informatie werd echter niks gedaan. De NSA voer zijn eigen koers met alle gevolgen van dien. Nu staan de twee heren bekend als ‘whistleblowers’.

Bill Binney
Bill Binney is gepensioneerd medewerker van de National Security Agency (NSA) die meer dan 32 jaar bij het bureau heeft gewerkt, maar als klokkenluider snel werd afgeserveerd. Tijdens zijn carrière bij de NSA ontving hij diverse onderscheidingen voor zijn werk tegen buitenlandse strategische wapensystemen.

Sinds zijn pensionering heeft Binney verschillende belangrijke openbare onthullingen gedaan over het omvangrijke, onconstitutionele toezichtprogramma van de NSA. Tijdens HSB18 zal Binney vertellen over de invloed die deze periode heeft gehad op zijn kijk op security en de ontwikkeling van zijn bedrijf.