HOLLAND STRIKES BACK 2017

In de media lezen we bijna dagelijks over security incidenten. Anno 2017 heeft ransomware een prominente opmars gemaakt en wordt steeds duidelijker dat cybercrime niet alleen tot economische schade leidt, maar ook de potentie heeft om vitale (publieke) diensten ernstig te verstoren. Dit zijn slechts de incidenten die het nieuws halen: dagelijks vinden wereldwijd vele honderdduizenden aanvallen plaats op systemen van overheden, bedrijven en andere organisaties. Tijdens de vierde editie Holland Strikes Back, op 3 oktober in Den Haag, vertellen professionals over hun werk aan de frontlinie waar zij deze aanvallen afweren. Van het klaarstomen van de volgende generatie security experts tot het beveiligen van telecomnetwerken en de keerzijden van Nederland als data transit land: u komt er meer over te weten tijdens Holland Strikes Back.

Omvang en impact cybercrime
“De omvang en impact van cybercrime lijken toe te nemen”, aldus Marc Gauw, algemeen directeur van NLNet en mede-initiatiefnemer. “Het afgelopen jaar zijn we zeer onaangenaam verrast door de WanaCry en Petya ransomware. We zien dat zeer geavanceerde technologie die tot voor kort exclusief door inlichtingendiensten werd gebruikt, nu ook voor kwaadwillenden toegankelijk is. Daarnaast zijn statelijke actoren steeds actiever, zoals we vorig jaar zagen tijdens de verkiezingen in de Verenigde Staten. Tegelijkertijd worden veel vormen van cybercrime ‘as-a-service’ aangeboden, van DDoS aanvallen tot ransomware en hacks van privacy gevoelige gegevens. Gelukkig zijn er talloze initiatieven van bedrijven, overheid, non profits en onderzoeksinstellingen om deze vormen van online narigheid te bestrijden. Het is daarbij belangrijk om met regelmaat kennis en inzichten uit te wisselen met elkaar. Daarom organiseren we ook dit jaar weer Holland Strikes Back, met als insteek een ontmoeting tussen experts, bedrijfsleven, overheid en andere geïnteresseerden om van elkaar te leren.”

Ook behoefte aan kennis & nieuwe inzichten?
Benieuwd met welke security incidenten uw organisatie te maken kan krijgen en welke maatregelen u kunt nemen om cybercriminelen buiten de deur te houden? Kom op 3 oktober naar Holland Strikes Back in het Louwman Museum in Den Haag en laat u door experts uit de praktijk bijpraten.

Holland Strikes Back is een initiatief van NLNet, Nederland ICT en DHPA namens Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL) en is onderdeel van Alert Online, een gezamenlijk initiatief van overheid, bedrijfsleven en wetenschap om de kennis over online veiligheid te vergroten.

Heeft u algemene vragen, bent u benieuwd naar sponsormogelijkheden of wilt u spreken op ons event?
Neem dan contact op met Splend via events@splend.nl of +31 30 7603322.