HOLLAND STRIKES BACK 2017

In de media lezen we wekelijks over security incidenten. Denk hierbij aan aanvallen waarbij websites uit de lucht worden gehaald, of een overheidsdienst die onbereikbaar wordt gemaakt, maar ook aan de diefstal van gevoelige informatie. Met welke vormen van cyberaanvallen heeft u vandaag de dag te maken en wat kunt u doen om uw organisatie hiertegen te beschermen? Deze vragen staan op 3 oktober centraal op de vierde editie Holland Strikes Back, het kennisevent waar bezoekers het inzicht, de kennis én de tools aangereikt krijgen om zich te wapenen tegen cybercrime.

Omvang en impact cybercrime
“De omvang en impact van cybercrime lijken toe te nemen”, aldus Marc Gauw, algemeen directeur van NLNet en initiatiefnemer. “Daarbij zien we ook dat de intenties veranderen, zeker als het om hacks gaat. Neem bijvoorbeeld de Panama Papers: het lekken van deze documenten kon alleen dankzij een hack, en die hack had een duidelijke politieke motivatie. Bedrijven maar ook particulieren moeten waken voor zogenaamde ‘extortion attacks’: hackers leggen beslag op gevoelige data en eisen losgeld. Daarnaast zijn er natuurlijk de lekken van databases met gebruikersgegevens. De privacyregelgeving hieromtrent wordt, terecht overigens, steeds strenger, maar dat betekent ook dat de security van een heel hoog niveau moet zijn.”

Een andere bedreiging die steeds groter wordt zijn DDoS aanvallen. “In Nederland hebben we daar bijvoorbeeld de NaWas voor, een samenwerking van verschillende partijen uit de branche waarmee dit soort aanvallen afgeslagen kunnen worden. Dit blijkt tot nu toe een effectief middel, maar dat betekent niet dat we achterover kunnen leunen. Met initiatieven zoals Holland Strikes Back proberen we voorop te blijven lopen in het informeren over deze digitale wapenwedloop”.

Alle feiten op een rijtje
Om die voorsprong te behouden, moet voortdurend bekeken worden wat er goed gaat, wat er minder goed gaat en welke bedreigingen meer aandacht nodig hebben. Samen sta je sterker. Holland Strikes Back kijkt daarom hoe Nederlandse bedrijven, instellingen en de overheid op nationaal niveau kunnen samenwerken om cyberaanvallen te kunnen aanpakken en afslaan. Elkaar goed voorlichten over cyberaanvallen en de aanpak hiervan kan herhaling van dergelijke aanvallen bij andere partijen voorkomen.

Ook behoefte aan kennis & tools?
Benieuwd met welke security incidenten uw organisatie te maken kan krijgen en welke maatregelen u kunt nemen om cybercriminelen buiten de deur te houden? Kom op 3 oktober naar Holland Strikes Back in het Louwman Museum in Den Haag en laat u door experts uit de praktijk bijpraten.

Holland Strikes Back is een initiatief van NLNet, Nederland ICT en DHPA namens Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL),  en is onderdeel van Alert Online, een gezamenlijk initiatief van overheid, bedrijfsleven en wetenschap om de kennis over online veiligheid te vergroten.

Voor algemene vragen, sponsormogelijkheden of wilt u spreken op ons event?
Splend
events@splend.nl
+31 30 7603322

Mede mogelijk gemaakt door Splend!